Vuurtorens Schiermonnikoog

Schiermonnikoog is gezegend met maar liefst twee vuurtorens: de witte (de Zuidertoren) en de rode (de Noordertoren). Schiermonnikoog is op dit punt uniek want de andere Waddeneilanden hebben deze luxe niet. Overigens is alleen de rode vuurtoren nog in functie. De Noordertoren wordt 24 uur per dag bemand. De rode vuurtoren wordt in 1910 uitgerust met ronddraaiend licht waardoor de witte vuurtoren niet meer gebruikt hoeft te worden.

Rode vuurtoren SchiermonnikoogDe rode vuurtoren (de Noordertoren) wordt 24 uur per dag bemand

Feiten over de Noordertoren (rood)

  • De rode vuurtoren werd gebouwd tussen 1853 en 1854.
  • De rode vuurtoren is 37 meter hoog.
  • De lichthoogte is 55,5 meter boven zeeniveau.
  • De reikwijdte van het licht is 28 zeemijlen.
  • Sinds 1979 is de vuurtoren uitgerust met een rader.
  • De rode vuurtoren is nog steed in gebruik.

Feiten over de Zuidertoren (wit)

  • De witte vuurtoren werd gebouwd tussen 1853 en 1854.
  • De witte vuurtoren is 31,5 meter hoog
  • In 1950 kreeg de witte vuurtoren een nieuwe functie van een watertoren.
  • De witte vuurtoren is een rijksmonument sinds 1991.

Landal Vitamaris Landal

Waardering park: 8.4

Aanbieding!

Vakantiehuis Landal VitamarisLandal Vitamaris heeft een prachtige ligging midden in Nationaal Park Schiermonnikoog. Het park bestaat uit moderne, gezellig ingerichte appartementen. Het hele jaar door is het hier fijn, ook als het weer een beetje tegenzit. Er is een overdekt zwembad met peuterbad voor de kleintjes en een fijn (gratis) wellnesscenter met o.a. sauna en Turks stoombad. Dat is nog eens ultiem genieten! Er is een broojesservice op het park aanwezig, hier begint jou dag dus altijd met verse, warme broodjes. Dat is nog eens een goed begin van je dag! Het strand is op slechts 10 minuutjes loopafstand.

Hotelsuites Ambrosijn Voordeeluitjes

Waardering: 8.1

Aanbieding!

Vakantiehuis Landal VitamarisIn het kleinste hotel van Schiermonnikoog is het groots genieten. In dit hotel beleef je de nostalgie van vroeger maar dan wel in luxe van vandaag! Het hotel heeft een restaurant waar heerlijke maaltijden worden bereid met streekproducten en een eigen ijssalon. Gastvrijheid en genieten gaan hier hand in hand samen!

Vakantiehuisje in de natuur contactloos verblijfWie op vakantie gaat naar de Waddeneilanden gaat een heerlijke tijd tegemoet. Een vakantie op de eilanden staat garant voor een vakantie in de natuur! En ben je een echte natuurliefhebber dan boek je jouw vakantiehuisje bij Natuurhuisje. Zij bieden vakantiehuizen aan die op de mooiste locaties midden in de natuur liggen, dat is nog eens echt genieten! Meer info & boeken