Uitgaan op Schiermonnikoog

Kun je eigenlijk wel leuk uitgaan op Schiermonnikoog? Het is maar wat je ervan verwacht. Het is natuurlijk in de basis een eiland om tot rust te komen, te genieten van de prachtige natuur en eindelijk weer eens frisse lucht in te ademen.

De beste plaats voor het vermaak 's avonds is Schiermonnikoog-Dorp. In deze hoofdplaats van het eiland zijn goede en gezellige restaurants en bars. Als het mooi weer is dan is het natuurlijk fantastisch om hier een terrasje te pakken. Er is zelfs een discotheek (Tox Bar, Reeweg 7) zodat jongeren zich ook 's avond prima kunnen vermaken.

Er zijn op Schiermonnikoog 12 restaurants, 4 strandpaviljoens en 4 caf├ęs.

Strandpaviljoens

Op Schiermonnikoog zijn in totaal vier strandpaviljoens.
 • Restaurant Marina
  Adres: Reeweg 25
 • Strandpaviljoen De Marlijn
  Adres: Prins Bernhardweg 2
 • Restaurant Noderstraun
  Adres: Badweg 32
 • Paviljoen Paal 3
  Geopend van mei t/m augustus
  Adres: Strand einde Badweg

Het uitzicht vanaf deze locaties is natuurlijk prachtig en als je gelukt hebt zie je ook nog zeehonden. En een zonsondergang is vanaf een strandpaviljoen ook een leuke afsluiting van de dag.

Strandpaviljoen De Marlijn is het meest noordelijke gelegen strandpaviljoen van heel Nederland.

Internationaal Kamermuziekfestival

Ben je liefhebber van kamermuziek? Jaarlijks is op Schiermonnikoog het Internationaal Kamermuziekfestival. Dit festival combineert prachtige muziek en de fraaie natuur van Schiermonnikoog. Het evenement vindt altijd plaats rond eind september, begin oktober. In 2018 werd het festival voor de 17e keer gehouden en werd er stil gestaan bij 100 jaar Eerste Wereldoorlog.

Festival Jong Talent

Tijdens het Festival Jong Talent komen zo'n 70 jonge, talentvolle muziekanten van over de hele wereld naar Schiermonnikoog. Tijdens het evenement zijn er concerten, lezingen, muziekdocumentaires en masterclasses. Het festival werd in 2012 voor het eerst gehouden en vindt jaarlijks plaats in maart.

Landal Vitamaris Landal

Waardering park: 8.4

Aanbieding!

Vakantiehuis Landal SchuttersbosLandal Vitamaris heeft een prachtige ligging midden in Nationaal Park Schiermonnikoog. Het park bestaat uit moderne, gezellig ingerichte appartementen. Het hele jaar door is het hier fijn, ook als het weer een beetje tegenzit. Er is een overdekt zwembad met peuterbad voor de kleintjes en een fijn (gratis) wellnesscenter met o.a. sauna en Turks stoombad. Dat is nog eens ultiem genieten! Er is een broojesservice op het park aanwezig, hier begint jou dag dus altijd met verse, warme broodjes. Dat is nog eens een goed begin van je dag! Het strand is op slechts 10 minuutjes loopafstand.

Vakantiehuis Luxe in de DuinenDrie woorden zijn kenmerkend voor Strandresort Schier: rust, ruimte en relaxen. Bij Strandresort Schier ben je op de beste plek voor een heerlijke relax-vakantie. Op het park is een overdekt zwembad, je komt echt tot ontspanning in de binnen- en buitensauna's en het strand is op slechts 400 meter afstand. Op het nieuwe resort heb je keuze uit diverse gezellig ingerichte appartmenten vanaf 2 personen. Wedden dat je hier als herboren van thuiskomt?

Strandresort Schier appartement 4 personen Landal
Waardering park: 8.6

Vakantiehuis Landal SchuttersbosDit appartement ligt op Strandresort Schier en is ideaal voor wie eens heerlijk wil ontspannen tijdens de vakantie. Op het nieuwe resort is een fantastisch wellnesscenter met sauna's en een binnen-zwembad. Gasten hebben gratis toegang tot de spa! Het appartement is geschikt voor 4 personen en ligt op de eerste etage.