Uitgaan op Schiermonnikoog

Kun je eigenlijk wel leuk uitgaan op Schiermonnikoog? Het is maar wat je ervan verwacht. Het is natuurlijk in de basis een eiland om tot rust te komen, te genieten van de prachtige natuur en eindelijk weer eens frisse lucht in te ademen. En je gaat natuurlijk naar Schiermonnikoog op vakantie om te wandelen en te fietsen maar 's avonds wil je wel lekker kunnen eten of wat drinken in een bar. En dat kan gelukkig ook op het eiland.

Waar kun je op het eiland het beste uitgaan?

Op Schiermonnikoog zijn twaalf restaurants, vier strandpaviljoens en vier cafés. Dus genoeg mogelijkheden om uit te gaan. De beste plaats voor het vermaak 's avonds is Schiermonnikoog-Dorp. In de hoofdplaats van het eiland zijn een aantal goede restaurants en bars. Als het mooi weer is dan is het natuurlijk fantastisch om in het centrum een terrasje te pakken.

Is er een discotheek op Schiermonnikoog?

Er is op Schiermonnikoog zelfs een discotheek (Tox Bar, Reeweg 7) zodat jongeren zich ook 's avond prima kunnen vermaken. Tox Bar is de enige discotheek van het eiland. Je kunt er overigens ook heerlijk eten. De discotheek tref je in het centrum van het dorp naast het VVV-kantoor.

Strandpaviljoen op Schiermonnikoog.Strandpaviljoen op Schiermonnikoog.

Strandpaviljoens

Op Schiermonnikoog zijn in totaal vier strandpaviljoens.
 • Restaurant Marina
  Adres: Reeweg 25
 • Strandpaviljoen De Marlijn
  Adres: Prins Bernhardweg 2
 • Restaurant Noderstraun
  Adres: Badweg 32
 • Paviljoen Paal 3
  Geopend van mei t/m augustus
  Adres: Strand einde Badweg

Het uitzicht vanaf een strandpaviljoen is natuurlijk schitterend en als je gelukt hebt zie je ook nog zeehonden. Wist je dat Strandpaviljoen De Marlijn het meest noordelijke gelegen strandpaviljoen van heel Nederland is?

Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog

Ben je liefhebber van kamermuziek? Bezoek dan Schiermonnikoog eind september begin oktober. Jaarlijks wordt op het eiland in deze periode het Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog georganiseerd. Dit zesdaags muziekfestival combineert mooie muziek met de fraaie natuur van Schiermonnikoog. Wat is er nog meer te doen tijdens dit muzikale festival? Denk bijvoorbeeld aan: lezingen, natuurexcursies, muziekdocumentaires en masterclasses.

Het Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog wordt in 2022 voor de 22e keer georganiseerd van 12 t/m 17 oktober. Ben jij er dan ook bij?

Festival Jong Talent

Tijdens het Festival Jong Talent komen zo'n 70 jonge, talentvolle muziekanten van over de hele wereld naar Schiermonnikoog. Tijdens het evenement zijn er concerten, lezingen, muziekdocumentaires en masterclasses. Het festival werd in 2012 voor het eerst gehouden en vindt jaarlijks plaats in maart.

Het populaire festival wordt in 2022 georganiseerd van 12 t/m 17 maart.

Landal Vitamaris Landal

Waardering park: 8.2

Aanbieding!

Vakantiehuis Landal VitamarisLandal Vitamaris heeft een prachtige ligging midden in Nationaal Park Schiermonnikoog. Het park bestaat uit moderne, gezellig ingerichte appartementen. Het hele jaar door is het hier fijn, ook als het weer een beetje tegenzit. Er is een overdekt zwembad met peuterbad voor de kleintjes en een fijn (gratis) wellnesscenter met o.a. sauna en Turks stoombad. Dat is nog eens ultiem genieten! Er is een broojesservice op het park aanwezig, hier begint jou dag dus altijd met verse, warme broodjes. Dat is nog eens een goed begin van je dag! Het strand is op slechts 10 minuutjes loopafstand.

Hotelsuites Ambrosijn Voordeeluitjes

Waardering: 8.2

Aanbieding!

Vakantiehuis Landal VitamarisIn het kleinste hotel van Schiermonnikoog is het groots genieten. In dit hotel beleef je de nostalgie van vroeger maar dan wel in luxe van vandaag! Het hotel heeft een restaurant waar heerlijke maaltijden worden bereid met streekproducten en een eigen ijssalon. Gastvrijheid en genieten gaan hier hand in hand samen!

Contactloos verbijf!

Nieuw!

Vakantiehuisje in de natuur contactloos verblijfWil je op vakantie naar de Waddeneilanden maar liever niet te veel mensen tegenkomen? Dan biedt natuurhuisje.nl een fijne oplossing: Contactloos verblijf! Zo ga je op vakantie met je gezin of partner en heb je geen contact met andere mensen, zelfs niet met de verhuurder van je vakantiehuis! Een perfect idee in deze nieuwe ‘anderhalve-meter’ samenleving! Meer info & boeken