Uitgaan op Schiermonnikoog

Kun je eigenlijk wel leuk uitgaan op Schiermonnikoog? Het is maar wat je ervan verwacht. Het is natuurlijk in de basis een eiland om tot rust te komen, te genieten van de prachtige natuur en eindelijk weer eens frisse lucht in te ademen. En je gaat natuurlijk naar Schiermonnikoog op vakantie om te wandelen en te fietsen maar 's avonds wil je wel lekker kunnen eten en/of wat drinken in een bar. En dat kan gelukkig ook op het eiland.

Waar kun je op het eiland het beste uitgaan?

Op Schiermonnikoog zijn twaalf restaurants, vier strandpaviljoens en vier cafés. Dus genoeg mogelijkheden om uit te gaan. De beste plaats voor het vermaak 's avonds is Schiermonnikoog-Dorp. In de hoofdplaats van het eiland zijn een aantal goede restaurants en bars. Als het mooi weer is dan is het natuurlijk fantastisch om in het centrum een terrasje te pakken.

Hotel Brasserie Brakzand SchiermonnikoogHotel Brasserie Brakzand Booking.com
Waardering: 8.5

Ga jij naar Schiermonnikoog om bijvoorbeeld een festival te bezoeken? Dan is Hotel Brasserie Brakzand een uitstekende optie om te logeren. Het hotel ligt op één van de mooiste plekjes in het centrum van Schiermonnikoog. De relaxte en ongedwongen sfeer die je vindt op het eiland tref je ook zeker in het hotel. Vanuit deze locatie is eigenlijk alles in de buurt. Het strand ligt op iets meer dan een kilometer afstand dus een strandwandeling is zo gemaakt.
Meer info & boeken

Is er een discotheek op Schiermonnikoog?

Er is op Schiermonnikoog zelfs een discotheek (Tox Bar, Reeweg 7) zodat jongeren zich ook 's avond prima kunnen vermaken. Tox Bar is de enige discotheek op het eiland. Je kunt er overigens ook heerlijk eten. De discotheek tref je in het centrum van het dorp naast het VVV-kantoor.

Wanneer is de discotheek geopend?

De discotheek is alleen geopend op vrijdag- en zaterdagavond en tijdens de schoolvakanties kun je er dagelijks terecht. Ben je onder de 16 jaar? Dan heb je geen toegang vanaf 23.30 uur.

Strandpaviljoen op Schiermonnikoog.Strandpaviljoen op Schiermonnikoog.

Strandpaviljoens

Op Schiermonnikoog zijn in totaal vier strandpaviljoens.
 • Restaurant Marina
  Adres: Reeweg 25
 • Strandpaviljoen De Marlijn
  Adres: Prins Bernhardweg 2
 • Restaurant Noderstraun
  Adres: Badweg 32
 • Paviljoen Paal 3
  Geopend van mei t/m augustus
  Adres: Strand einde Badweg

Het uitzicht vanaf een strandpaviljoen is natuurlijk schitterend en als je geluk hebt zie je ook nog een zeehond zwemmen. Wist je dat Strandpaviljoen De Marlijn het meest noordelijke gelegen strandpaviljoen van heel Nederland is? Het is echt een aanrader om hier even wat te drinken.

Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog

Ben je liefhebber van kamermuziek? Bezoek dan Schiermonnikoog eind september, begin oktober. Jaarlijks wordt op het eiland in deze periode het Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog georganiseerd. Dit zesdaags muziekfestival combineert mooie muziek met de fraaie natuur van Schiermonnikoog. Wat is er nog meer te doen tijdens dit muzikale festival? Denk bijvoorbeeld aan: lezingen, natuurexcursies, muziekdocumentaires en masterclasses.

Festival Jong Talent

Tijdens het Festival Jong Talent komen zo'n 70 jonge, talentvolle muziekanten van over de hele wereld naar Schiermonnikoog. Tijdens het evenement zijn er concerten, lezingen, muziekdocumentaires en masterclasses. Het festival werd in 2012 voor het eerst gehouden en vindt jaarlijks plaats in maart.

Landal Vitamaris Landal

Waardering park: 4.3 uit 5.0 sterren

Aanbieding!

Vakantiehuis Landal VitamarisLandal Vitamaris heeft een prachtige ligging midden in Nationaal Park Schiermonnikoog. Het park bestaat uit moderne, gezellig ingerichte appartementen. Het hele jaar door is het hier fijn, ook als het weer een beetje tegenzit. Er is een overdekt zwembad met peuterbad voor de kleintjes en een fijn (gratis) wellnesscenter met o.a. sauna en Turks stoombad. Dat is nog eens ultiem genieten! Er is een broojesservice op het park aanwezig, hier begint jou dag dus altijd met verse, warme broodjes. Dat is nog eens een goed begin van je dag! Het strand is op slechts 10 minuutjes loopafstand.

Hotelsuites Ambrosijn Voordeeluitjes

Waardering: 7.6

Vakantiehuis Landal VitamarisIn het kleinste hotel van Schiermonnikoog is het groots genieten. In dit hotel beleef je de nostalgie van vroeger maar dan wel in luxe van vandaag! Het hotel heeft een restaurant waar heerlijke maaltijden worden bereid met streekproducten en een eigen ijssalon. Gastvrijheid en genieten gaan hier hand in hand samen!
Vakantiehuisje in de natuur contactloos verblijfWie op vakantie gaat naar de Waddeneilanden gaat een heerlijke tijd tegemoet. Een vakantie op de eilanden staat garant voor een vakantie in de natuur! En ben je een echte natuurliefhebber dan boek je jouw vakantiehuisje bij Natuurhuisje. Zij bieden vakantiehuizen aan die op de mooiste locaties midden in de natuur liggen, dat is nog eens echt genieten! Meer info & boeken