Activiteiten op Schiermonnikoog

Fietsen

Fietsen op Schiermonnikoog is een ware belevenis. Op het eiland rijden weinig auto's en dat is als fietser zijnde natuurlijk heel fijn. Fietsen is de beste manier om het eiland te verkennen. Je ziet veel en je bent lekker buiten. Op het eiland zijn er verschillende mooie routes te fietsen. Lees verder

Wandelen

Schiermonnikoog is het ultieme eiland voor wandelaars. Natuurlijk is het op dit eiland heerlijk rustig en de natuur is er werkelijk prachtig. Het eiland is immers uitgeroepen tot mooiste locatie van heel Nederland. Lees verder over het wandelen op dit fraaie eiland!

Wandelen op het strand van Schiermonnikoog

Blokarten / Strandzeilen

Het brede strand van Schiermonnikoog is de ideale locatie om te blokarten. Bij blokarten, ook wel strandzeilen genoemd, zit je in soort van wagentje met daarop een groot zeil. Hoe harder het waait, des te sneller rijd je over het strand, dit is waanzinnig leuk! Deze activiteit kan door iedereen gedaan worden en hoewel het er spectaculair uitziet vergt het geen zware lichamelijke inspanning. Zelfs kinderen kunnen strandzeilen, mits het niet te hard waait. Indien nodig gebruiken zij kleinere zeilen. Ga je strandzeilen dan is het belangrijk om jezelf warm (liefst waterdicht) aan te kleden. Het is mogelijk een blokart te huren op het strand van Schiermonnikoog, deze activiteit wordt aangeboden tussen mei en november.

De 7 schatten van Schiermonnikoog

Dit is echt een leuke wandel- en fietstocht voor gezinnen met kinderen. Je krijgt een schatkistje mee en de kinderen verzamelen via een speurtocht zeven schatten. Je ziet dan van alles van het eiland want de schatten zijn verborgen op het strand, in de bossen en in de duinen. Heel leuk en leerzaam! De route en schatkistje zijn te koop bij het Bezoekerscentrum (Torenstreek 20).

Eilander Balgexpres

Wil je op een hele bijzondere manier de natuur van Schiermonnikoog ervaren? Neem dan de Balgexpres! De Balgexpres is een trekker met daar achter een soort bus. Met dit unieke vervoersmiddel maak je een mooie tocht over het strand naar de Balg.

De Balg is een enorme zandvlakte aan de oostkant van het eiland. De Balgexpres stopt op deze mooie locatie zodat je een stukje kunt wandelen en/of schelpen zoeken. Vaak zie je vanaf dit punt ook zeehonden. De kinderen zullen deze tocht te gek vinden. De tocht duurt in totaal ongeveer 2,5 uur. Het startpunt is het Bezoekerscentrum.

Het Bunkermuseum Schlei bestaat 10 jaar

Als je op vakantie bent in Schiermonnikoog breng dan zeker een bezoek aan Bunkermuseum Schlei. In dit museum zie je hoe de bunker in de Tweede Wereldoorlog werd gebruikt als een communicatiecentrum. Op 14 september 2019 werd het 10-jarig bestaan gevierd van dit interessante museum. Het museum is gevestigd in een bunker en tref je aan het fietspad vlakbij strandpaviljoen de Marlijn. Het museum is het gehele jaar geopend op zondag van 13.00 tot 16.00 uur.

Beachsoccer Schiermonnikoog toernooi

Op zaterdag 6 juli 2019 vond op het strand bij de overgang van Strandpaviljoen de Marlijn voor de 14x het kleinschalige Beachsoccer Schiermonnikoog toernooi plaats. Beachsoccer is ontstaan in Brazilië en wordt in Nederland ook steeds populairder. In Schiermonnikoog werd het toernooi in 2006 voor het eerst georganiseerd. Het is nu ook al bekend wanneer het Beachsoccer toernooi in 2020 zal gaan plaatsvinden. De 15e wordt georganiseerd in het weekend van 4 en 5 juli 2020.

Rescue Boat tocht

Ben jij avontuurlijk aangelegd? Dan is de Rescue Boat tocht echt iets voor jou! Je vaart met deze spectaculaire en snelle boot over het Wad langs de zandplaten naar de Noordzee. Natuurlijk krijg je onderweg ook uitleg over het Wad. De tochten worden georganiseerd vanaf 1 april t/m 4 november. Reserveren doe jij bij de VVV van Schiermonnikoog.

Wadlopen

Vanaf Lauwersoog is het zelfs mogelijk om over het wad naar Schiermonnikoog te lopen. Het is wel een zware tocht van ongeveer 10 kilometer en je hebt zeker een goede conditie nodig.

De tochten worden georganiseerd door Stichting Wadloopcentrum Pieterburen. Het is een hele belevenis om dit te gaan doen maar zeker de moeite waard. Houdt er wel rekening mee dat je erg vies wordt maar dat mag de pret niet drukken.

Het is ook mogelijk om vanuit Schiermonnikoog te gaan wadlopen. Ga bijvoorbeeld mee met eilandergids Thijs de Boer. Hij zal je ook van alles vertellen over de natuur en het wad zelf. Het is zeker geschikt en leuk voor kinderen (vanaf 6 jaar). Meer informatie over deze spannende Wadexcursie: VVV Schiermonnikoog (Reeweg 5).

Huifkar

Op Schiermonnikoog mag je de auto niet meenemen. Het is maar goed ook want zo blijft het er lekker rustig en zul je nog veel meer genieten van een tocht per huifkar. Naast de fiets is de huifkar een fantastische manier om dit fraaie eiland eens goed te bekijken. De voerman zal je naar de mooiste plekje van het eiland brengen en uitleg geven over de prachtige natuur.

Huifkar Schiermonnikoog

Paardrijden

Ben jij gek met paarden en lijkt het je leuk om met je paard een prachtige omgeving te verkennen? Het spreekt voor zich dat Schiermonnikoog de perfecte locatie is. Op het eiland zijn gevarieerde ruiterroutes uitgezet. Deze routes zijn te verkrijgen op het gemeentehuis. Buiten deze routes mogen geen paarden komen.

Op Schiermonnikoog wordt ieder jaar in juli het Concours Hippique georganiseerd. Het hele Waddeneiland staat dan in teken van het paard. De toegang van dit paardenspektakel is gratis. Ben jij paardengek? Dan moet je zeker de tweede woensdag van juli naar Schiermonnikoog komen!

Schelpenmuseum Paal 14

Een bezoekje aan het Schelpenmuseum Paal 14 is leuk voor het hele gezin. In het museum tref je een grote collectie van prachtige schelpen en je leert er veel over weekdieren. Het museum is iedere dag geopend van 14.00 tot 17.00 uur en van 20.00 tot 22.00 uur. Het adres is: Martjeland 14, Schiermonnikoog.

Landal Vitamaris Landal

Waardering park: 8.6

Aanbieding!

Vakantiehuis Landal SchuttersbosLandal Vitamaris heeft een prachtige ligging midden in Nationaal Park Schiermonnikoog. Het park bestaat uit moderne, gezellig ingerichte appartementen. Het hele jaar door is het hier fijn, ook als het weer een beetje tegenzit. Er is een overdekt zwembad met peuterbad voor de kleintjes en een fijn (gratis) wellnesscenter met o.a. sauna en Turks stoombad. Dat is nog eens ultiem genieten! Er is een broojesservice op het park aanwezig, hier begint jou dag dus altijd met verse, warme broodjes. Dat is nog eens een goed begin van je dag! Het strand is op slechts 10 minuutjes loopafstand.

TIP! Strandresort Schier! Belvilla

Aanbieding!

Strandresort Schier SchiermonnikoogDrie woorden zijn kenmerkend voor Strandresort Schier: rust, ruimte en relaxen. Bij Strandresort Schier ben je op de beste plek voor een heerlijke relax-vakantie. Op het park is een overdekt zwembad, je komt echt tot ontspanning in de binnen- en buitensauna's en het strand is op slechts 400 meter afstand. Op het nieuwe resort heb je keuze uit diverse gezellig ingerichte appartmenten vanaf 2 personen. Wedden dat je hier als herboren van thuiskomt?

Strandresort Schier appartement 4 personen Belvilla

Aanbieding!

Vakantiehuis Landal SchuttersbosDit appartement ligt op Strandresort Schier en is ideaal voor wie eens heerlijk wil ontspannen tijdens de vakantie. Op het nieuwe resort is een fantastisch wellnesscenter met sauna's en een binnen-zwembad. Gasten hebben gratis toegang tot de spa! Het appartement is geschikt voor 4 personen.