Wandelen op Schiermonnikoog

Hoe fijn is het om te gaan wandelen op de stilste en rustigste plek van heel Nederland? Het is op Schiermonnikoog niet alleen stil maar het eiland heeft tevens een fantastische en gevarieerde natuur!

Het eiland is autoluw en dat is voor de wandelaars en fietsers heel fijn. Al wandelend zie je de schoonheid van dit eiland het best. Wedden dat je ieder jaar terugkomt?

Wandelroutes op Schiermonnikoog

Wat zijn nu leuke routes om te wandelen? Het klinkt misschien wat overdreven maar eigenlijk is het op Schiermonnikoog overal leuk om te wandelen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een dorpswandeling of een lange wandeling op het breedste strand van Europa?

Schiermonnikoog heeft een gevarieerd landschap met bos, moerasland, strand, zee, duinbossen en rietlandmoerassen. Deze afwisselende omgeving leent ze uitstekend voor indrukwekkende wandelingen. Ga ook zeker wandelen bij de vogelvijver Westerplas. Je zult dan zeker mooie vogels gaan spotten!

De Groene wisselroutes zijn echte aanraders. Je loopt onder andere door het bos, de kwelder en het dorp. Je hebt deze wisselroutes in verschillende afstanden tot zelfs 20 kilometer lang. Een andere populaire wandelroute is 'Bos & Duin'. Het is een prachtige route van ongeveer 2,5 uur en je wandelt door het bos en de duinen.

Bij de VVV van Schiermonnikoog kunnen ze je verder informeren over de leukste wandelroutes van het eiland. Er zijn bij de VVV diverse routes te koop zoals de Groene wisselroutes!

Wandelen op Schiermonnikoog

Strandpalenwandeling

Langs de kust van Schiermonnikoog staan al 150 jaar strandpalen met rode koppen. De eerste palen zijn door Rijkswaterstaat geplaatst in 1868. Het doel van de palen was om te zien of er veranderingen plaatsvonden in de kustlijn. Nu worden de palen voornamelijk gebruikt door wandelaars en fietsers om zich te oriƫnteren.

Wil je meer weten over deze unieke strandpalen? Doe dan mee met de strandpalenwandeling met de gids Harry Alers. Het is een wandeling van ongeveer acht kilometer. Kaartjes koop je aan de balie van VVV Schiermonnikoog.

November Wandelmaand

Ben je toevallig in november op Schiermonnikoog? Dan val je als wandelaar helemaal in de boter. Want november is het op Schiermonnikoog: November Wandelmaand.

In deze maand worden er speciale activiteiten en excursies georganiseerd met de volgende thema's: natuur, zelf op pad, culinair en cultuurhistorie. Het is dan tevens mogelijk om te wandelen met een gids of boswachter zodat je nog meer leert over het eiland. In de herfst is Schiermonnikoog zeer fraai en al wandelend zul je zeker gaan genieten.

Ben je lid van Natuurmonumenten? Dan krijg je korting op veel wandelingen.

Avond4daagse

Ieder jaar wordt op Terschelling in september de Avond4daagse georganiseerd. Wij kennen zelf geen mooiere omgeving om deel te nemen aan een wandel4daagse. In 2019 wordt de Avond4daagse voor de vierde keer georganiseerd van maandag 26 t/m donderdag 29 augustus. De te lopen afstand is vijf kilometer. De start is vanaf het schoolplein van basisschool Yn de Mande (F.H. Gasaustraat) om 18.00 uur. Doe jij ook mee?

Bekijk de leukste activiteiten op Schiermonnikoog!

Landal Vitamaris Landal

Waardering park: 8.4

Aanbieding!

Vakantiehuis Landal SchuttersbosLandal Vitamaris heeft een prachtige ligging midden in Nationaal Park Schiermonnikoog. Het park bestaat uit moderne, gezellig ingerichte appartementen. Het hele jaar door is het hier fijn, ook als het weer een beetje tegenzit. Er is een overdekt zwembad met peuterbad voor de kleintjes en een fijn (gratis) wellnesscenter met o.a. sauna en Turks stoombad. Dat is nog eens ultiem genieten! Er is een broojesservice op het park aanwezig, hier begint jou dag dus altijd met verse, warme broodjes. Dat is nog eens een goed begin van je dag! Het strand is op slechts 10 minuutjes loopafstand.

Vakantiehuis Luxe in de DuinenDrie woorden zijn kenmerkend voor Strandresort Schier: rust, ruimte en relaxen. Bij Strandresort Schier ben je op de beste plek voor een heerlijke relax-vakantie. Op het park is een overdekt zwembad, je komt echt tot ontspanning in de binnen- en buitensauna's en het strand is op slechts 400 meter afstand. Op het nieuwe resort heb je keuze uit diverse gezellig ingerichte appartmenten vanaf 2 personen. Wedden dat je hier als herboren van thuiskomt?

Strandresort Schier appartement 4 personen Landal
Waardering park: 8.6

Vakantiehuis Landal SchuttersbosDit appartement ligt op Strandresort Schier en is ideaal voor wie eens heerlijk wil ontspannen tijdens de vakantie. Op het nieuwe resort is een fantastisch wellnesscenter met sauna's en een binnen-zwembad. Gasten hebben gratis toegang tot de spa! Het appartement is geschikt voor 4 personen en ligt op de eerste etage.