Wandelen op Schiermonnikoog

Hoe fijn is het om te gaan wandelen op de stilste en rustigste plek van heel Nederland? Het is op Schiermonnikoog niet alleen stil maar het eiland heeft tevens een gevarieerde natuur en een breed zandstrand! Het eiland is autoluw en dat is voor de wandelaars en fietsers heel fijn. Al wandelend zie je de schoonheid van dit eiland het best. Wedden dat je ieder jaar terugkomt?

Wandelen op SchiermonnikoogMaak een romantische wandeling over het strand van Schiermonnikoog.

Wat zijn de mooiste wandelroutes op Schiermonnikoog?

Het klinkt misschien wat overdreven maar eigenlijk is het op Schiermonnikoog overal leuk om te wandelen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een dorpswandeling of een lange wandeling op het breedste strand van Europa?

Schiermonnikoog heeft een gevarieerd landschap met bos, moerasland, strand, zee, duinbossen en rietlandmoerassen. Deze afwisselende omgeving leent ze uitstekend voor indrukwekkende wandelingen. Ga ook zeker wandelen bij de vogelvijver Westerplas. Je zult dan zeker mooie vogels gaan spotten!

Landal VitamarisVakantiepark Landal Vitamaris Landal
Waardering park: 4.3 uit 5.0 sterren

Aanbieding!

Vanuit je appartement bij Landal Vitamaris heb je talloze mogelijkheden om fantastische wandelingen te maken. Het vakantiepark ligt midden in de natuur en er zijn talloze mogelijkheden om leuke uitstapjes te maken. Het bezoekerscentrum van Schiermonnikoog ligt op 500 meter afstand en daar beantwoorden ze al je vragen over het landschap of de geschiedenis van het eiland. Daar is ook de wandelroute Bos en Duin te halen, een schitterende route die je ruim twee uur door de mooiste plekjes van Schiermonnikoog wandelt. En hoe fijn is het dan om weer terug te komen in je comfortabele appartement? De appartenten zijn geschikt voor twee tot acht personen.
Meer info & boeken

De Groene wisselroutes zijn echte aanraders. Je loopt onder andere door het bos, de kwelder en het dorp. Je hebt deze wisselroutes in verschillende afstanden tot zelfs 20 kilometer lang. Een andere populaire wandelroute is 'Bos & Duin'. Het is een prachtige route van ongeveer 2,5 uur en je wandelt door het bos en de duinen.

Bij de VVV van Schiermonnikoog kunnen ze je verder informeren over de leukste wandelroutes van het eiland. Er zijn bij de VVV diverse routes te koop zoals de Groene wisselroutes!

Strandpalenwandeling

Langs de kust van Schiermonnikoog staan al 150 jaar strandpalen met rode koppen. De eerste palen zijn door Rijkswaterstaat geplaatst in 1868. Het doel van de palen was om te zien of er veranderingen plaatsvonden in de kustlijn. Nu worden de palen voornamelijk gebruikt door wandelaars en fietsers om zich te oriënteren.

Wil je meer weten over deze unieke strandpalen? Doe dan mee met de strandpalenwandeling met de gids Harry Alers. Het is een wandeling van ongeveer acht kilometer. Kaartjes koop je aan de balie van VVV Schiermonnikoog.

Wandelen op het strand van SchiermonnikoogGa jij met jouw familie ook een strandwandeling maken op Schiermonnikoog?

November Wandelmaand

Ben je toevallig in november op Schiermonnikoog? Dan val je als wandelaar helemaal in de boter. Want november is het op Schiermonnikoog: November Wandelmaand.

In deze maand worden er speciale activiteiten en excursies georganiseerd met de volgende thema's: natuur, zelf op pad, culinair en cultuurhistorie. Het is dan tevens mogelijk om te wandelen met een gids of boswachter zodat je nog meer leert over het eiland. In de herfst is Schiermonnikoog zeer fraai en al wandelend zul je zeker gaan genieten.

Ben je lid van Natuurmonumenten? Dan krijg je korting op veel wandelingen.

Avond4daagse

Ieder jaar wordt op Terschelling in september de Avond4daagse georganiseerd. Wij kennen zelf geen mooiere omgeving om deel te nemen aan een wandel4daagse. De te lopen afstand is vijf kilometer. De start is vanaf het schoolplein van basisschool Yn de Mande (F.H. Gasaustraat) om 18.00 uur. Doe jij ook mee?

Bekijk de leukste activiteiten op Schiermonnikoog!

Landal Vitamaris Landal

Waardering park: 4.3 uit 5.0 sterren

Aanbieding!

Vakantiehuis Landal VitamarisLandal Vitamaris heeft een prachtige ligging midden in Nationaal Park Schiermonnikoog. Het park bestaat uit moderne, gezellig ingerichte appartementen. Het hele jaar door is het hier fijn, ook als het weer een beetje tegenzit. Er is een overdekt zwembad met peuterbad voor de kleintjes en een fijn (gratis) wellnesscenter met o.a. sauna en Turks stoombad. Dat is nog eens ultiem genieten! Er is een broojesservice op het park aanwezig, hier begint jou dag dus altijd met verse, warme broodjes. Dat is nog eens een goed begin van je dag! Het strand is op slechts 10 minuutjes loopafstand.

Hotel Brasserie Brakzand Landal

Waardering 8.5

Vakantiehuis Landal VitamarisMet een fijne ligging in het dorp en het strand slechts op één kilometer afstand is het goed toeven bij Hotel Brasserie Brakzand. Het hotel heeft uitstekende kamers met boxspringbedden, heerlijk om te in te slapen. Dit hotel is een prima uitvalsbasis lekker op pad te gaan om het eiland te ontdekken!
Vakantiehuisje in de natuur contactloos verblijfWie op vakantie gaat naar de Waddeneilanden gaat een heerlijke tijd tegemoet. Een vakantie op de eilanden staat garant voor een vakantie in de natuur! En ben je een echte natuurliefhebber dan boek je jouw vakantiehuisje bij Natuurhuisje. Zij bieden vakantiehuizen aan die op de mooiste locaties midden in de natuur liggen, dat is nog eens echt genieten! Meer info & boeken

Volg ons op sociale media:

Facebook Instgram