Waddenzee

Het Waddeneiland Schiermonnikoog grenst ten zuiden aan de Waddenzee. De noordkant van het eiland grenst aan de Noordzee. UNESCO heeft de Waddenzee op de lijst van werelderfgoederen geplaatst. Deze erkenning is natuurlijk helemaal terecht want de Waddenzee is uniek en zeer waardevol voor mens en dier.

WaddenzeeDe Waddenzee is een uniek natuurgebied.

Kustsysteem

De Waddenzee is het grootste kustsysteem van de wereld en bestaat uit zandplaten, diepe zeegaten, geulen, slikbanken en ondiepe prielen. De natuur kan in dit gebied met een oppervlakte van 10.000 km² bijna helemaal zelf zijn gang gaan.

Dieren

Maar liefst 12 miljoen wad- en watervogels gebruiken de Waddenzee als tussenstop op hun trektocht naar zuidelijker gelegen gebieden. Per jaar broeden er ongeveer 1 miljoen paren broedvogels in dit uitgestrekte gebied. Vogels van het Wad zijn onder andere: de lepelaar, de steenloper, de bergeend, de kluut, de aalscholver, de visdief, de zilvermeeuw, de scholekster, de strandplevier en de mantelmeeuw.

In de Waddenzee leven meer dan 140 verschillende vissoorten. Helaas is de visstand sinds 1965 sterk gedaald. De zalm en rog komen er bijvoorbeeld niet meer voor.

Als je op vakantie gaat naar een Waddeneiland zoals Schiermonnikoog dan wil je natuurlijk graag een zeehond spotten. Het zijn prachtige dieren die gelukkig bij wet zijn beschermd. In de Waddenzee leven twee soorten zeehonden namelijk de grijze zeehond en de gewone zeehond.

Zeehond WaddenzeeZeehond luiert op een zandplaat.

Wadexcursie Waddenzee

Als je op Schiermonnikoog bent dan is de 'Wadexcursie Waddenzee' met eilandergids Thijs de Boer een echte aanrader. Je leert dan alles over het Wad zoals het ontstaan maar ook hoe belangrijk het Wad is voor mens en dier. De schepnet gaat mee en je zult echt de modder in gaan. Hoe leuk is dat?

Meer informatie over de natuur van Schiermonnikoog

Landal Vitamaris Landal

Waardering park: 8.2

Aanbieding!

Vakantiehuis Landal VitamarisLandal Vitamaris heeft een prachtige ligging midden in Nationaal Park Schiermonnikoog. Het park bestaat uit moderne, gezellig ingerichte appartementen. Het hele jaar door is het hier fijn, ook als het weer een beetje tegenzit. Er is een overdekt zwembad met peuterbad voor de kleintjes en een fijn (gratis) wellnesscenter met o.a. sauna en Turks stoombad. Dat is nog eens ultiem genieten! Er is een broojesservice op het park aanwezig, hier begint jou dag dus altijd met verse, warme broodjes. Dat is nog eens een goed begin van je dag! Het strand is op slechts 10 minuutjes loopafstand.

Hotelsuites Ambrosijn Voordeeluitjes

Waardering: 8.2

Aanbieding!

Vakantiehuis Landal VitamarisIn het kleinste hotel van Schiermonnikoog is het groots genieten. In dit hotel beleef je de nostalgie van vroeger maar dan wel in luxe van vandaag! Het hotel heeft een restaurant waar heerlijke maaltijden worden bereid met streekproducten en een eigen ijssalon. Gastvrijheid en genieten gaan hier hand in hand samen!

Contactloos verbijf!

Nieuw!

Vakantiehuisje in de natuur contactloos verblijfWil je op vakantie naar de Waddeneilanden maar liever niet te veel mensen tegenkomen? Dan biedt natuurhuisje.nl een fijne oplossing: Contactloos verblijf! Zo ga je op vakantie met je gezin of partner en heb je geen contact met andere mensen, zelfs niet met de verhuurder van je vakantiehuis! Een perfect idee in deze nieuwe ‘anderhalve-meter’ samenleving! Meer info & boeken