Waddenzee

Het Waddeneiland Schiermonnikoog grenst ten zuiden aan de Waddenzee. De noordkant van het eiland grenst aan de Noordzee. UNESCO heeft de Waddenzee op de lijst van werelderfgoederen geplaatst. Deze erkenning is natuurlijk helemaal terecht want de Waddenzee is uniek en zeer waardevol voor mens en dier.

Waddenzee

Kustsysteem

De Waddenzee is het grootste kustsysteem van de wereld en bestaat uit zandplaten, diepe zeegaten, geulen, slikbanken en ondiepe prielen. De natuur kan in dit gebied met een oppervlakte van 10.000 km² bijna helemaal zelf zijn gang gaan.

Dieren

Maar liefst 12 miljoen wad- en watervogels gebruiken de Waddenzee als tussenstop op hun trektocht naar zuidelijker gelegen gebieden. Per jaar broeden er ongeveer 1 miljoen paren broedvogels in dit uitgestrekte gebied. Vogels van het Wad zijn onder andere: de lepelaar, de steenloper, de bergeend, de kluut, de aalscholver, de visdief, de zilvermeeuw, de scholekster, de strandplevier en de mantelmeeuw.

In de Waddenzee leven meer dan 140 verschillende vissoorten. Helaas is de visstand sinds 1965 sterk gedaald. De zalm en rog komen er bijvoorbeeld niet meer voor.

Als je op vakantie gaat naar een Waddeneiland zoals Schiermonnikoog dan wil je natuurlijk graag een zeehond spotten. Het zijn prachtige dieren die gelukkig bij wet zijn beschermd. In de Waddenzee leven twee soorten zeehonden namelijk de grijze zeehond en de gewone zeehond.

Zeehond Waddenzee

Wadexcursie Waddenzee

Als je op Schiermonnikoog bent dan is de 'Wadexcursie Waddenzee' met eilandergids Thijs de Boer een echte aanrader. Je leert dan alles over het Wad zoals het ontstaan maar ook hoe belangrijk het Wad is voor mens en dier. De schepnet gaat mee en je zult echt de modder in gaan. Hoe leuk is dat?

Meer informatie over de natuur van Schiermonnikoog

Landal Vitamaris Landal

Waardering park: 8.4

Aanbieding!

Vakantiehuis Landal SchuttersbosLandal Vitamaris heeft een prachtige ligging midden in Nationaal Park Schiermonnikoog. Het park bestaat uit moderne, gezellig ingerichte appartementen. Het hele jaar door is het hier fijn, ook als het weer een beetje tegenzit. Er is een overdekt zwembad met peuterbad voor de kleintjes en een fijn (gratis) wellnesscenter met o.a. sauna en Turks stoombad. Dat is nog eens ultiem genieten! Er is een broojesservice op het park aanwezig, hier begint jou dag dus altijd met verse, warme broodjes. Dat is nog eens een goed begin van je dag! Het strand is op slechts 10 minuutjes loopafstand.

Vakantiehuis Luxe in de DuinenDrie woorden zijn kenmerkend voor Strandresort Schier: rust, ruimte en relaxen. Bij Strandresort Schier ben je op de beste plek voor een heerlijke relax-vakantie. Op het park is een overdekt zwembad, je komt echt tot ontspanning in de binnen- en buitensauna's en het strand is op slechts 400 meter afstand. Op het nieuwe resort heb je keuze uit diverse gezellig ingerichte appartmenten vanaf 2 personen. Wedden dat je hier als herboren van thuiskomt?

Strandresort Schier appartement 4 personen Landal
Waardering park: 8.6

Vakantiehuis Landal SchuttersbosDit appartement ligt op Strandresort Schier en is ideaal voor wie eens heerlijk wil ontspannen tijdens de vakantie. Op het nieuwe resort is een fantastisch wellnesscenter met sauna's en een binnen-zwembad. Gasten hebben gratis toegang tot de spa! Het appartement is geschikt voor 4 personen en ligt op de eerste etage.