Strand van Schiermonnikoog

Het strand van Schiermonnikoog is uniek! Schiermonnikoog heeft namelijk het breedste en mooiste strand van heel Europa. Het strand is zo breed geworden door lokale zeestromingen en de zee is er niet zo diep. De kust van Schiermonnikoog groeit daardoor steeds verder aan (aangroeikust). Het eiland is de afgelopen decennia hierdoor zelfs 3 kilometer groter geworden.

Het strand is 18 kilometer lang en op veel plaatsen meer dan 1 kilometer breed. Het strand van Schiermonnikoog groeit ieder jaar met 7 meter.

Schiermonnikoog is dus niet alleen prachtig qua natuur maar heeft ook nog eens een fantastisch mooi strand.

Een populair strand vind je aan het einde van de Prins Bernhardweg vlakbij strandpaviljoen De Marlijn. In de zomer wordt dit strand bewaakt. Let ook op de vlaggen. Als het een groene vlag betreft dan is het veilig om de zee in te gaan en bij rood is het verboden om te gaan baden.

Zeehonden spotten

Wil je (of de kinderen) ook zeehonden zien? Ga dan eens naar het fraaie strand dat je treft aan het einde van de Badweg. Vanaf het dorp is dit maar 10 minuten fietsen. Je hebt bij dit strand uitzicht op een paar zandplaten waar vaak zeehonden te zien zijn. De zandplaten liggen op ongeveer 1 kilometer uit de kust. Gelukkig staat naast restaurant Noderstraun een verrekijker opgesteld zodat je de zeehonden goed kunt bekijken. Kinderen vinden dit natuurlijk fantastisch!

Strand Schiermonnikoog

Vliegeren

Wie vindt het nou niet leuk om te vliegeren op het strand? Het strand van Schiermonnikoog is hier uitermate geschikt voor. Het waait natuurlijk vaak op het eiland en het strand is op sommige plaatsen heel breed. Je hebt dus alle ruimte!

Wil je gaan vliegeren met meer dan één lijn? Dit mag niet overal. Het gebied waar dit wel mag ligt tussen strandovergang Badweg en strandpaal 5. Wil je echt goed leren vliegeren? Doe dan mee met een workshop vliegeren bij Thijs’ Vliegerparadijs. Het is zelfs mogelijk om een worshop vliegeren en blokarten te combineren. Wedden dat je deze workshop heel leuk gaat vinden? Je treft Thijs’ Vliegerparadijs op het strand, Einde Badweg, nabij Paal 4.

Blokarten

Het strand van Schiermonnikoog is een waar paradijs voor mensen die houden van blokarten. Blokarten is een ander woord voor strandzeilen. Als het waait en dat doet het bijna altijd op het eiland dan vlieg je met een blokart over het strand. Ben je een beginner dan rijd je binnen vijftien minuten over het strand, dus het is niet heel moeilijk om te leren. Bij Thijs’ Vliegerparadijs huur je een blokart of volg je een workshop. Blokarten is bij Thijs’ Vliegerparadijs mogelijk vanaf eind maart tot 1 november.

Honden

Neem gerust jouw hond mee op vakantie naar Schiermonnikoog! Honden mogen overal en het gehele jaar loslopen op het Noordzeestrand. Honden moeten wel aangelijnd zijn in het Nationaal Park, Het Rif en in de bebouwde kom. Op het eiland zijn een aantal routes uitgezet waar jouw hond onaangelijnd mag lopen. Op Schiermonnikoog is er wel een opruimplicht.

Naaktstrand

Naaktrecreatie is op sommige delen van het strand op Schiermonnikoog toegestaan. Je mag naakt recreëren ten zuiden van paal 2 en ten oosten van paal 7.

Griene Straun (Groene Strand)

Aan het einde van de Badweg begint een heel bijzonder strand. Het strand is hier kilometers land groen. Tussen standpaal 2 en 5 wordt het strand steeds groener. Het land wordt hier minder overspoeld door de zee waardoor plantjes de kans krijgen om te groeien. Het is een prachtig gezicht!

Landal Vitamaris Landal

Waardering park: 8.4

Aanbieding!

Vakantiehuis Landal SchuttersbosLandal Vitamaris heeft een prachtige ligging midden in Nationaal Park Schiermonnikoog. Het park bestaat uit moderne, gezellig ingerichte appartementen. Het hele jaar door is het hier fijn, ook als het weer een beetje tegenzit. Er is een overdekt zwembad met peuterbad voor de kleintjes en een fijn (gratis) wellnesscenter met o.a. sauna en Turks stoombad. Dat is nog eens ultiem genieten! Er is een broojesservice op het park aanwezig, hier begint jou dag dus altijd met verse, warme broodjes. Dat is nog eens een goed begin van je dag! Het strand is op slechts 10 minuutjes loopafstand.

Vakantiehuis Luxe in de DuinenDrie woorden zijn kenmerkend voor Strandresort Schier: rust, ruimte en relaxen. Bij Strandresort Schier ben je op de beste plek voor een heerlijke relax-vakantie. Op het park is een overdekt zwembad, je komt echt tot ontspanning in de binnen- en buitensauna's en het strand is op slechts 400 meter afstand. Op het nieuwe resort heb je keuze uit diverse gezellig ingerichte appartmenten vanaf 2 personen. Wedden dat je hier als herboren van thuiskomt?

Strandresort Schier appartement 4 personen Landal
Waardering park: 8.6

Vakantiehuis Landal SchuttersbosDit appartement ligt op Strandresort Schier en is ideaal voor wie eens heerlijk wil ontspannen tijdens de vakantie. Op het nieuwe resort is een fantastisch wellnesscenter met sauna's en een binnen-zwembad. Gasten hebben gratis toegang tot de spa! Het appartement is geschikt voor 4 personen en ligt op de eerste etage.