Strand van Schiermonnikoog

Het strand van Schiermonnikoog is uniek! Schiermonnikoog heeft namelijk het breedste en mooiste strand van heel Europa. Het strand is zo breed geworden door lokale zeestromingen en de zee is er niet zo diep. De kust van Schiermonnikoog groeit daardoor steeds verder aan (aangroeikust). Het eiland is de afgelopen decennia hierdoor zelfs drie kilometer groter geworden.

Strand van SchiermonnikoogSchiermonnikoog heeft volgens kenners het mooiste strand van Europa.

Hoe groot is het strand van Schiermonnikoog?

Het strand is achttien kilometer lang en op veel plaatsen meer dan één kilometer breed. Het strand van Schiermonnikoog groeit ieder jaar met ongeveer zeven meter. Schiermonnikoog is dus niet alleen prachtig qua natuur maar heeft ook nog eens een fantastisch mooi zandstrand.

Hotel DuinzichtHotel Duinzicht Booking.com
Waardering: 8.1

Wil jij als je op Schiermonnikoog bent elke dag wel even naar het strand? Dan is Hotel Duinzicht ideaal, je wandelt er in een kwartiertje naar het breedste strand van Europa! En ook het centrum van Schiermonnikoog is dichtbij, op slechts 300 meter afstand. De kamers van het hotel zijn comfortabel ingericht en hebben een badkamer met bad of douche. Het hotel heeft een spa met sauna en solarium, het hele jaar door is het hier dus heerlijk om te verblijven!
Meer info & boeken

Wat is het mooiste strand?

Een populair strand vind je aan het einde van de Prins Bernhardweg vlakbij strandpaviljoen De Marlijn. In de zomer wordt dit strand bewaakt. Let ook goed op de vlaggen. Als het een groene vlag betreft dan is het veilig om de zee in te gaan en bij rood is het verboden om te gaan baden. De stroming is bij een rode vlag te sterk om in de zee te gaan zwemmen of spelen.

Strand van SchiermonnikoogOp het strand van Schiermonnikoog heeft iedereen plezier.

Kun je op Schiermonnikoog zeehonden spotten?

Wil jij (of de kinderen) ook zeehonden zien? Ga dan eens naar het fraaie strand dat je treft aan het einde van de Badweg. Vanaf het dorp is dit maar ongeveer tien minuten fietsen. Je hebt bij dit strand uitzicht op een paar zandplaten waar vaak zeehonden te zien zijn. De zandplaten liggen op ongeveer één kilometer uit de kust. Gelukkig staat naast het restaurant Noderstraun een verrekijker opgesteld zodat je de zeehonden goed kunt bekijken. Kinderen vinden dit natuurlijk fantastisch!

Zeehond op Strand SchiermonnikoogDeze zeehond rust even uit op een zandplaat.

Vliegeren

Wie vindt het nou niet leuk om te vliegeren op het strand? Het zandstrand van Schiermonnikoog is hier uitermate geschikt voor. Het waait natuurlijk vaak op het eiland en het strand is op sommige plaatsen heel breed. Je hebt dus alle ruimte! Wist je dat het weer op het Waddeneiland vaak beter is dan op het vasteland? Met name in de lente schijnt de zon er vaker en regent het minder op het eiland. Ideaal om even lekker te gaan vliegeren.

Wil je gaan vliegeren met meer dan één lijn? Dit mag niet overal. Het gebied waar dit wel mag ligt tussen strandovergang Badweg en strandpaal 5. Wil je echt goed leren vliegeren? Doe dan mee met een workshop vliegeren bij Thijs’ Vliegerparadijs. Het is zelfs mogelijk om een worshop vliegeren en blokarten te combineren. Wedden dat je deze workshop heel leuk gaat vinden? Je treft Thijs’ Vliegerparadijs op het strand, Einde Badweg, nabij Paal 4.

Blokarten

Het strand van Schiermonnikoog is een waar paradijs voor mensen die houden van blokarten. Blokarten is een ander woord voor strandzeilen. Als het waait en dat doet het bijna altijd op het eiland dan vlieg je met een blokart over het strand. Ben je een beginner dan rijd je binnen vijftien minuten over het strand, dus het is niet heel moeilijk om te leren blokarten. Bij Thijs’ Vliegerparadijs huur je een blokart of volg je een workshop. Blokarten is bij Thijs’ Vliegerparadijs mogelijk vanaf eind maart tot 1 november.

PLeizer op strand SchiermonnikoogGenieten met de hele familie op het strand van Schiermonnikoog.

Honden

Neem gerust jouw hond mee op vakantie naar Schiermonnikoog! Honden mogen overal en het hele jaar loslopen op het Noordzeestrand. Kijk voor de zekerheid wel even op de borden bij het strand of de hond daadwerkelijk los mag lopen.

Honden moeten wel aangelijnd zijn in het Nationaal Park, Het Rif en in de bebouwde kom. Op het eiland zijn een aantal routes uitgezet waar jouw hond onaangelijnd mag lopen. Op Schiermonnikoog is er wel een opruimplicht.

Naaktstrand

Naaktrecreatie is op sommige delen van het strand op Schiermonnikoog toegestaan. Je mag naakt recreëren ten zuiden van paal 2 en ten oosten van paal 7.

Elektrische strandrolstoel beschikbaar

Voor mensen die in een rolstoel zitten en toch naar het stand op Schiermonnikoog willen is er sinds juni 2019 goed nieuws. De gemeente stelt namelijk een elektrische strandrolstoel beschikbaar en dat geeft mensen in een rolstoel extra vrijheid! De rolstoel heeft extra grote banden en heet de E-Jutter Wombat. Hij wordt gestald bij Paal 3 aan het einde van de Badweg. De sleutel is af te halen bij restaurant Noderstraun. De rolstoel is er voor een duur van zeven maanden.

Griene Straun (Groene Strand)

Aan het einde van de Badweg begint een heel bijzonder strand. Het strand is hier kilometers lang groen. Tussen standpaal 2 en 5 wordt het strand steeds groener. Het land wordt hier minder overspoeld door de zee waardoor plantjes de kans krijgen om te groeien. Het is een prachtig gezicht!

Bekijk ook:


Landal Vitamaris Landal

Waardering park: 4.3 uit 5.0 sterren

Aanbieding!

Vakantiehuis Landal VitamarisLandal Vitamaris heeft een prachtige ligging midden in Nationaal Park Schiermonnikoog. Het park bestaat uit moderne, gezellig ingerichte appartementen. Het hele jaar door is het hier fijn, ook als het weer een beetje tegenzit. Er is een overdekt zwembad met peuterbad voor de kleintjes en een fijn (gratis) wellnesscenter met o.a. sauna en Turks stoombad. Dat is nog eens ultiem genieten! Er is een broojesservice op het park aanwezig, hier begint jou dag dus altijd met verse, warme broodjes. Dat is nog eens een goed begin van je dag! Het strand is op slechts 10 minuutjes loopafstand.

Hotelsuites Ambrosijn Voordeeluitjes

Waardering: 7.6

Vakantiehuis Landal VitamarisIn het kleinste hotel van Schiermonnikoog is het groots genieten. In dit hotel beleef je de nostalgie van vroeger maar dan wel in luxe van vandaag! Het hotel heeft een restaurant waar heerlijke maaltijden worden bereid met streekproducten en een eigen ijssalon. Gastvrijheid en genieten gaan hier hand in hand samen!
Vakantiehuisje in de natuur contactloos verblijfWie op vakantie gaat naar de Waddeneilanden gaat een heerlijke tijd tegemoet. Een vakantie op de eilanden staat garant voor een vakantie in de natuur! En ben je een echte natuurliefhebber dan boek je jouw vakantiehuisje bij Natuurhuisje. Zij bieden vakantiehuizen aan die op de mooiste locaties midden in de natuur liggen, dat is nog eens echt genieten! Meer info & boeken